Werkvormen

Stappen zetten
We gaan letterlijk en figuurlijk stappen zetten buiten. Wandelen, maar ook stilstaan bij wat je ziet en hoort, wat er is, op dat moment. Je zult merken dat niet alleen je lijf, maar ook je gedachten die vastzitten, in beweging komen. Gebruik makend van de omgeving of de natuur als symboliek, kun je tot nieuwe inzichten komen. Je geeft zelf namelijk betekenis aan de dingen die je waarneemt en je interpreteert ze op je eigen unieke manier.

We kunnen ook een stiltewandeling doen. Stilte geeft rust in je hoofd, waardoor je beter bij je gevoel kunt komen. Alleen de natuur en jij…..stilte….

 

'Hoor de wind, het is een applaus... voor jou!'


 

Creatieve werkvormen
Wat woorden niet kunnen zeggen... Het kan zijn dat je het moeilijk vindt jouw gevoel onder woorden te brengen, maar dat je het wel op papier zou kunnen zetten. Bijvoorbeeld door te schrijven, tekenen of kleuren. Ook door iets creatiefs te maken, iets wat bij jou past, kun je beter bij jouw gevoel of herinneringen komen.

Schrijven kan je helpen een balans te vinden in wat achter je ligt en in wat de toekomst van je vraagt. Onbewust komt er bij creatieve werkvormen vaak meer los dan je aanvankelijk zou denken.

 

'Een beeld zegt meer dan duizend woorden'


 

Massage
Rouwen kost energie, ook kunnen spanningen voelbaar in je lijf vast gaan zitten. Met een ontspanningsmassage geef je aandacht aan de ontspanning van lichaam en geest. Het is een rustige vorm van masseren waarbij je lichaam uitgenodigd wordt die spanningen los te laten. Je hebt de keus uit een volledige of een deelbehandeling van bv. je rug, nek en schouders.

Voor mensen die in de laatste levensfase verkeren en (veel) op bed liggen, kan een hand- of voetmassage aanvullend zijn. De aanraking en massage met olie, kan helpend zijn te ontspannen of om het leven los te laten.

'Gun jezelf rust, uit rust komt kracht'

Massage-Verlies-in-Balans